Bestuursrecht

Bedrijfsvergunning

Bij het starten van een onderneming, het verhuizen naar een nieuw bedrijfspand of het uitbreiden van het aanbod van producten of diensten, kan het zijn dat speciale vergunningen aangevraagd moeten worden. Zo is er mogelijk een omgevingsvergunning vereist voor het maken van reclame middels een uithangbord of lichtbak die bevestigd zit aan een bedrijfspand. Ook verbouwen in of aan een pand mag niet altijd zomaar.

Daarnaast zijn er vergunningen die specifiek gelden voor bepaalde branches. Ondernemers die een restaurant willen beginnen, krijgen bijvoorbeeld te maken met een drank- en horecavergunning, terrasvergunning en Buma Stemra vanwege auteursrecht voor het draaien van muziek.

Het aanvragen van vergunningen mag het draaien van een onderneming natuurlijk niet in de weg staan. Daarom helpen we bij Apriori advocatenkantoor graag om alle benodigde aanvragen snel en soepel in te dienen. Neem contact op voor meer informatie over onze dienstverlening rondom het aanvragen van bedrijfsvergunningen.

Schuiven naar boven